Same, same... men på svenskaDet är fint med människor som är stolta över sitt arv. Då pratar vi inte pengar, aktier eller fonder - nej, vi pratar om det arv man får genom traditioner och fostran.
Som samerna, som vi svenskar vet mkt lite om, förutom att de har kåtor och renar... Men idag fick jag lite krydda i min vardag och det var mycket roligt!

Jag blev lite sugen att läsa på mer om det svenska kulturarvet som håller på att dö ut i och med att samiska traditioner och vår kunskap om dem minskar för var dag.

//Lina

© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info(at)bjernheim.se
Eldiga Emelie

Idag har jag haft fullt upp i studion, med ett gäng sköna individer. Bland annat Emelie, som bara strålade och gav allt från första sekunden.
Enligt mig skulle bilderna på henne kunna platsa i vilken modetidning som helst! Bättre modell får man leta länge efter...
Ovan ser ni lite rått material.

//Lina

© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info(at)bjernheim.se


Samson svagare utan lockarna
Jag arbetar med material till Samson for President, som ska användas till hans kommande platta.
Det är ett bra budskap som kommer fram på denna skiva, men det är otroligt roligt att arbeta med musiker som är kreativa och medgörliga på plats.

Det kommer fler smakprov, för det här är bara ett av de första men inte det bästa... Det sparar vi till plattan!

//Lina

© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info(at)bjernheim.se


Retouchable? Untouchable? Snygga var de iaf!


Häromkvällen hade jag besök i min lilla grotta av ett fint par. De driver framgångsrikt ett rekryteringsbolag tillsammans och kombinerar detta med ett gemensamt privatliv. Jag vet inte hur de klarar av det, men de var så fina med varandra att jag fick en sorts extra energikick av deras besök.


Biklderna ska dels nyttjas i företaget men vissa bilder ska även nyttjas i  privata sammanhang. Så ju mer vi fotograferade desto mer var de med på noterna och det resulterade bland annat i bilden nedan.
De önskade viss retouch, vilket jag personligen inte anser att de behöver!//Lina


Sussie


Sussie, supersköterskan klev in i studion i tron om att itne kunna bli bra på bild. Men vi visade henne var skåpet stod och hon strålade som en Film Noir-stjärna från förr.

//Lina


Mycket prat och massa verkstad

Jag har haft flera roliga dagar i rad i studion och arbetat med många härliga tjejer och kvinnor. Tyvärr hinner jag inte nämna dem alla, men ni som varit på plats vet vilka ni är!

Det roliga med mitt jobb är att det är så socialt. Jag får möjlighten att träffa människor som tillför en massa roliga stunder i mitt liv, som jag inte räknat med från början.

Noter att bilderna ovan är råa och helt obearbetade... Liten genomgång i PS så har de fått en finish värd sin modell.

//Lina


Virvelvinden Ylva


Ylva trillar in i studion och river av massa fnitter, skratt och trevliga kommentarer. Till råga på allt såg hon dessutom ut som Anna Paquin när hon skrattade, vilket hon blev förvånad över. Jag tipsade om True Blood,s å hon kunde se sin egen look alike.
Det häftiga med Ylva är att hon gör lumpen och lyckas vara så otroligt feminin och glad. Det hade nog inte många andra klarat av...

//Lina
Möhippa x2

 

 

 

Igår hade jag två snygga, blivande brudar att fotografera. Det var mkt skoj, för alla med på möhipporna var så glada när de kom in i studion och otroligt glada när de fick se bilderna. Det är skönt när man kan göra deras dag mindre nervös och dessutom ge dem några vackra bilder att dela med sig av till sin kärlek...

Ovan ser ni ett exempel på bilderna vi tog (valde medvetet en där vi inte ser ansiktet, så det inte läcker ut i förväg vem som varit hos mig...)

//Lina

 

 


Väg-celluliter?

//Lina

Öronbedövande tystnad


Ger man sig ut tidigt på morgonen, när det fortfarande är natt får man möjligheten att fotografera naturens små mirakel. Soluppgång, djuren som vaknar/avslutar sin nattjakt, tomma gator och platser... Lugnet finns överallt, vilket är svårt att få uppleva i storstaden med omnejd.
Det är en nästintill öronbedövande tystnad!

//Lina


Where to go??

The road untravelled? Jag fick känslan av att man kan välja mer än bara höger och vänster här.. Såg framför mig hur den vänstra vägen var Gräddfilen, den som är enkel men lite själslös. Men om man väljer den högra kan lite vad som helst hända.. En resa tillbaka i tiden, ett vackert äventyr, eller vägen till världens ända, kan hända.

Oavsett hur man väljer att tolka bilden, var det bara ett litet äventyr att bli väckt av ett stort vildsvin kl 3 på morgonen.
Att aningen livrädd ge mig ur bilden och upptäcka nya detaljer på en väg jag åkt många gånger tidigare.

//Lina

Noterat: jag var så skraj att jag inte fick en enda bra bild på den stora besten, utan bara på alla soptunnor den vält längs vägen i jakt på lite mat.

From Asia with love!


När Salma vandrade in i studion med sina härliga kläder och attityd, blev jag plötsligt pigg som en mört! Det lyckades lyfta mig från min söndagsförlamning, vilket inte ens en rejäl dos kaffe hade lyckats med... Bra jobbat måste jag säga. Mer färg, fart och härliga människor, tack!

//Lina

© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info(at)bjernheim.se


Milda Matilda...?
Har idag fotograferat en toppentjej, som klev in som en vanlig tonårstjej och ut som en proffsig modell. Det var en ära att få arbeta med henne i studion!

//Lina

© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info(at)bjernheim.se


STHLM by night
//Lina

© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info(at)bjernheim.se


RSS 2.0