Alla Hjärtans Dag = Kärlek?Idag är det alla hjärtans dag (AHD) och många känner sig tvingade att gå på dejt. Även de som inte har något speciell att dela dagen med.

Notera att jag syniskt nog lagt till en bokstavskombination, som kan representera min syn på dagen som en av samhällets sjuka delar: det växande kravet på att förvandla kärleken till någonting kommersiellt och materiellt.

Jag är en romantiker i själ och hjärta och bryter gärna konventionen för att få ut så mycket av livet som det går. Jag friade t.ex. till min kärlek och fick en mycket tacksam respons på det.
Men jag vill inte acceptera att kärleken ska få en vad jag kallar det "räddnignsdag" för att folk ska komma ihåg att kärleken är något av det viktigaste vi har! 
Jag vill ha samma engagemang och kärlek från min partner oavsett årstid, veckodag och datum. Därav att jag blivit en hårdnackad motståndare till AHD.

Men efter att min sambo bett mig att inte vara så cynisk och hård gällande vad samhället gjort dagen till, har jag försökt ändra min inställning. Så idag får han bjuda ut mig på romantisk middag och jag har lovat mig själv att försöka vara så klyschig som det bara går för att det roar mig och honom.

Jag lägger med bilden på Jens & Karin, vars bröllop jag fotograferade i somras. Den gör mig glad och representerar det rena och fina med kärleken och får mig också att längta till min egen kommande bröllopsdag...

Hoppas att ni alla får en härlig Alla Hjärtans Dag - hur ni än väljer att fira den!

//Lina

© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info (at) bjernheim.se
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0