Magiskt Stockholm

 

 

 

 

Solnedgång á la Munkbron.

 

//Lina

 

© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info (at) bjernheim.se


Scott Kelby - lästips!Många nybörjare letar efter bra litteratur för att lära sig mer om hur man kan arbeta med sin kamera, för att få bättre bilder.
Jag har läst och skummat igenom många av böckerna på marknaden av rent intresse och kan starkt rekommendera en kille som heter Scott Kelby. Han skriver enkla beskrivningar och har en härlig humor som gör att det inte blir tråkigt eller svårt att ta sig igenom böckerna.

Han har skrivit om enklare tips och om Photoshop, för att nämna några ämnen.
Böckerna jag rekommenderar är de som heter Digitalfotografi - lär dig yrkesfotografernas hemligheter och de finns att köpa bland annat hos Adlibris, Bokus och andra välsorterade bokhandlar.
Men glöm inte att fråga hos fotobutikerna, för de har oftast bra priser på dem!

Här finns de att köpa till ett bra pris.

//Lina

Obs! Bilderna är lånade från Adlibris.

Vinn en fotografering!

 

 

 

För den som är intresserad av en fotografering tävlar jag nu ut en komplett porträttfotografering, där du står i centrum.

Skriv din motivering, men håll den gärna så kort som möjligt. Ju roligare eller finare, desto bättre. Kreativitet belönas!


Pris: 60 minuters fotografering, 5 digitala bilder, 2 förstoringar 24x30cm - värde 1 900 kr

Tävlingsvillkor: Fotograferingen sker i Stockholm, på ett datum vi bestämmer tillsammans. Plats meddelas efter vinnaren är utsedd.

 

Tävlingen avslutas onsdag 24/2, kl 12:00.

Lycka till!

 

//Lina

 

© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info (at) bjernheim.se


OBS! Vill du låna denna bild för att länka till tävlingen går det bra, så länge bilden länkas direkt till bjernheim.blogg.se och ni anger "© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info (at) bjernheim.se" under bilden.

 

 


Färgglada klotKände att jag behövde en färgklick i den annars vita och slaskfärgade vinterdvalan. Är det inte dags för vår snart?

//Lina

© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info (at) bjernheim.se

Ego-push...För den som är intresserad av att se mer av mina bilder, rekommenderar jag en titt på min hemsida.
Den får inom kort en ny design och jag hoppas att ni gillar innehållet idag med, även om sidan inte är byggd av proffs.

//Lina

Skomässan startar idag!!!


Fick nys om att det är Sko- och väskmässa i Stockholm idag! Den som är intresserad av att veta mer eller gå på mäsan, kan titta på denna länk.

Plats:
Factory, Augustendalstorget 6 och Svenska Bilfabriken,
Cylindervägen 3, 131 52 Nacka Strand

 

Bil
Du tar dig enkelt till oss med bil, från Slussen följ Stadsgårdsleden mot Värmdöleden 222. Avfart Nacka Strand. Tag sedan vänster efter tunneln. På höger sida ser du Factorys huvudingång. Det finns gott om parkeringsmöjligheter i området.

 

Båt
Pendelbåten M/S Ballerina avgår från Nybrokajen med en beräknad restid på 15 minuter.

Buss
Buss 443 avgår från Slussen till Nacka Strand med en beräknad restid på 13 minuter.

Buss 71 går från Norrmalmstorg via Slussen och Sickla till Nacka Strand.

 

Enjoy!

 

//Lina


Jag = Marilyn Monroe & Ingrid BergmanBild lånad från NE.se

Tog ett roligt test som NE skapat, för att man ska se vilken känd, historisk person man liknar mest.
Som alla webbtester är det på skoj och jag tar det med en nypa salt...

Men vem vill inte förknippas med Marilyn eller Ingrid Bergman, som båda var stora skådespelerskor och levde utsvävande lyxliv.
Eller gjorde de verkligen det? Jag hoppas att de var lyckliga tills sista andetaget...

Testa vem du är: Vilken historisk person är du?

//Lina

Fettisdagen - fet-tisdagen eller fettis-dagen?

 

 

Fettisdagen är en gammal kristen tradition, även känd som sista dagen innan fastan. I frankrike heter det MardiGras, som även det betyder "fet tisdag". I New Orleans finns det t.o.m. en karnival under denna fest, som är välbesökt.

 

Det finns många traditioner i vårt samhälle som baseras på olika kristna händelser, vilket jag bland många inte riktigt har koll på. Har du koll på vilka av våra olika händelser och traditioner som kommer från den kristna tron?

 

I år bakade jag inget bröd till våra semlor, utan köpte dem färdigbakade. Fusk enligt mig som älskar att baka... men har man inte tid så har man inte... Mandelmassan blandas med liten gnutta grädde, så det blir en lagom tjock massa, som breds ut på botten. Ovan på det spitsar jag vaniljgrädde, som jag i år färgsatt för lite extra piff.

 

//Lina

 

© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info (at) bjernheim.se

 


Baka, baka liten kaka...Sen kväll förra veckan, efter att jag promenerat den långa sträckan,
blev jag sugen på något sött & tittade i receptboken efter något Gött.

Inga roliga ingredienser, fick mig att i köket söka nya influenser.
Många hallon i frysen fanns, så de fick en ärlig chans.

Tur var det - de smakade mumma!


//Lina

© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info (at) bjernheim.se

Vattenpussel


Jag hann ta några bilder av miljön ute i vid Lövhagen igår. Vädret var ganska grådaskigt, men emellanåt såg solen ut att vilja kika fram. Det blev bara i små, tunna sprickor i molnen som släppte igenom ljuset ordentligt.Det jag gillar mest i bilden är hur sprickan i molnen har samma form som klippan under och att den tunna isen längre ut bildar ett vattenpussel. Frågan är hur bilden blir efter några små justeringar i Photoshop...

//Lina

© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info (at) bjernheim.se


Sömnlös i Stockholm

Inatt blev det lite dåligt med sömn, för jag vaknade vid fyra och har inte kunnat somna om. Så med andra ord... det blir många koppar kaffe med start om en timme och zombiestadie runt 15-tiden i eftermiddag.

Well,well... det är nog bäst att ta det med en klackspark och inse att det är bra att det inte blir en av de mest hektiska dagarna idag. Vilket är tur, för när jag inte sovit ordentligt blir jag som en yr höna efter några timmars arbete.

Men idag blir det en liten tur ner till Nynäshamn för en fotografering, så jag hoppas på optimalt väder - inte för soligt och inte för molnigt...

//Lina

© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info (at) bjernheim.se

Ursäkta röran... jag bygger om!

Jag håller på att lära mig hur jag skapar en snygg stilmall på egen hand, så jag hoppas att ni har tålamod med utseendet ett tag och kan glädjas av innehållet så länge!

Säg gärna till om ni har bra tips, för jag är novis gällande kodningen!

//Lina

© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info (at) bjernheim.se


Alla Hjärtans Dag = Kärlek?Idag är det alla hjärtans dag (AHD) och många känner sig tvingade att gå på dejt. Även de som inte har något speciell att dela dagen med.

Notera att jag syniskt nog lagt till en bokstavskombination, som kan representera min syn på dagen som en av samhällets sjuka delar: det växande kravet på att förvandla kärleken till någonting kommersiellt och materiellt.

Jag är en romantiker i själ och hjärta och bryter gärna konventionen för att få ut så mycket av livet som det går. Jag friade t.ex. till min kärlek och fick en mycket tacksam respons på det.
Men jag vill inte acceptera att kärleken ska få en vad jag kallar det "räddnignsdag" för att folk ska komma ihåg att kärleken är något av det viktigaste vi har! 
Jag vill ha samma engagemang och kärlek från min partner oavsett årstid, veckodag och datum. Därav att jag blivit en hårdnackad motståndare till AHD.

Men efter att min sambo bett mig att inte vara så cynisk och hård gällande vad samhället gjort dagen till, har jag försökt ändra min inställning. Så idag får han bjuda ut mig på romantisk middag och jag har lovat mig själv att försöka vara så klyschig som det bara går för att det roar mig och honom.

Jag lägger med bilden på Jens & Karin, vars bröllop jag fotograferade i somras. Den gör mig glad och representerar det rena och fina med kärleken och får mig också att längta till min egen kommande bröllopsdag...

Hoppas att ni alla får en härlig Alla Hjärtans Dag - hur ni än väljer att fira den!

//Lina

© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info (at) bjernheim.se
LightPainting - förstår det inte!

Många har nu hakat på trenden LightPaining, efter många, många artiklar och fototips rörande ämnet.
Själv har jag inte nått ljusmålningens upplysta stadie, som andra gjort. Själv förstå jag inte det roliga i att måla med ljus, eller det fina i bilderna med ljusmålning. Men jag är nog en av de få traditionalister som gärna sitter kvar i mörkret och använder annan belysning för att ta mina bilder - hur tråkigt och förlegat andra påstår att det kan vara.

Men för dig som tycker att det är det mest inspirerande du sett hittills, eller om du bara är nyfiken kan jag reklommendera Photofeedme´s artikel, som har intressanta länkar i ämnet.

//Lina


© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info (at) bjernheim.se

Gröna saker, grönsaker, saker gröna...

Ett av naturen små under, som hamnade under min lupp.//Lina

© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info (at) bjernheim.se

Digitalfoto - läsvärd!Bild lånad från Firstfoto.se

Satte mig i morse och bläddrade igenom månadens Digitalfoto. Som vanligt är det mycket inspirerande att se och läsa om. För er som inte läst den - gör det!
I detta numret har de publicerat bilder från tävlingen Photographer of the Year 2009.

Köp tidningen eller läs vissa utvalda artiklar på Firstfoto.se

//Lina

© Lina Bjernheim | www.bjernheim.se | info (at) bjernheim.se


RSS 2.0